Sterkste economische groei in Zuidoost-Noord-Brabant

Het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS), meldt dat de Nederlandse economie in 2017 sterk is gegroeid, meer dan voorgaande jaren. De economie is procentueel met 3,2% gestegen. In bijna alle regio’s en provincies in Nederland was deze groei zichtbaar. De economie van Zuidoost-Noord-Brabant groeiden het sterkst, met 4,9%.Toch is Flevoland de sterkst groeiende provincie, met een groei van 4,2 procent. De economie van Groningen (provincie) is door de aardgaswinning gekrompen met o,6 procent. Deze reden werd tevens gegeven voor de verminderende economische groei van Drenthe en Friesland.

Groei in grote steden
De vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht maakten ook een economische groei mee. In Amsterdam was deze het sterkst met 3,9 procent. Dit komt door de groei van de groot- en detailhandel industrie. Ook de steden Utrecht en Rotterdam voelden deze groei. Utrecht had een gemiddeld groei, in Den Haag was de groei matig te noemen.