2017: financieel jaarverslag

Het financiële jaarverslag is relevant voor heel Nederland: elke provincie en elke stad. Wat blijkt: de economie groeit flink en de Nederlandse financiën staan er goed voor. Het gehele financiële jaarverslag van 2017, vind je op de website van de Rijksoverheid. Omdat het gaat om een groot boekwerk met heel veel nieuwtjes, maken wij de leuke en meeste positieve nieuwtjes bekend:

  • Het gaat goed met Europa: de hele eurozone kende een groei. De overheidschuld nam bij vele landen ook af, terwijl -negatief nieuwtje- sommige landen nog steeds boven de norm zitten. Ook in de rest van de wereld was er in een economische stijging.
  • De werkloosheid daalt, dit is het laagste niveau sinds de crisis. Het gaat dus goed met de arbeidsmarkt, daarnaast stegen de lonen ook lichtelijk.
  • Hoe gaat het met de financiële sector? Ook vanuit deze sector positief nieuws. De overheid heeft in 2017 flink wat interventies afgebouwd, die in de financiële crisis zijn ontstaan.
  • De huizenprijzen blijven stijgen. Je zult zeggen is dat positief nieuws? Dat ligt er natuurlijk aan of je een huis wilt kopen of dat je je huis wilt verkopen. Er was daarnaast wel krapte in de vier grote steden van Nederland. Huizen zijn daar erg gewild, tijd om naar het platteland of de kleinere steden te verhuizen.