Bredase coalitie

Breda, de Nederlandse stad in het westen van Noord-Brabant, heeft een nieuwe coalitie. Het is een brede coalitie waarin VVD, D66 en PvdA hun beleid ik kwijt kunnen. Vorige week werden de beleidsuitgangspunten voor de komende vier jaar gepresenteerd, zo meldt BN deStem.
Samen hebben VVD, D66 en PvdA  21 van de 39 zetels in de gemeenteraad. 50PLUS heeft met twee zetels beoogd dat de coalitie kan rekeningen op gedoogsteun.

De coalitie wil laten zien dat ze liefde hebben voor de stad Breda en de mensen die er wonen. Ze willen Breda naar een hoger niveau tillen, met als titel van de beleidsuitgangspunten ‘Lef en Liefde’. Alle partijen zijn tevreden over hoe hun belangrijkste punten zijn teruggekomen in het akkoord:

  • PvdA: wil gaan voor meer werk en woningen.
  • VVD: infrastructuur, verbetering arbeidsmarkt, meer woningen.
  • D66: onderwijs, klimaat en zorg.

Het is met Breda de afgelopen jaren op financieel gebied erg goed gegaan. Er zijn buffers opgebouwd, waardoor er nu juiste investeringen kunnen worden gedaan. Hierdoor zal het financiĆ«le klimaat van Breda des te beter worden. De oppositie heeft nog niet geheel gereageerd op het de beleidsuitgangspunten en het akkoord van de PvdA, VVD en de D66.