Vraag naar werknemers bij distrubutiecentra

Distributiecentra (waar logistieke goederen worden verzameld) in Nederland, zien dat ze steeds meer werknemers nodig hebben. Denk hierbij onder andere aan magazijnmedewerkers, ordepickers, logistiek medewerkers, heftruckchauffeurs en bijrijders. De vraag steeg de afgelopen twee jaar met meer dan tachtig procent. Dit blijkt uit cijfers van de vacaturesite Indeed, die steeds meer vacatures zien waarbij er wordt gevraagd naar personeel met deze functie. Daarnaast stijg ook het aantal klikken per vacature, dus het aantal mensen wat zoekt naar een soortgelijke functie.  Dit is tevens wel veel lager, namelijk maar 6 procent. Dit betekent dat er steeds meer vacatures bijkomen, maar er minder zoekend personeel is om deze vacatures in te vullen. Vraag en aanbod is niet gelijk. Het aantal vacatures stijgt doordat er steeds meer webshops bijkomen en distributiecentra hierdoor ook meer producten moeten vervoeren. Veel bedrijven krijgen het hierdoor erg druk, het verwerken van de salaris- en loonadministratie kost veel tijd. Bedrijven kiezen er hierdoor vaker voor om hun juridisch werkgeverschap uit te besteden aan een payrollorganisatie. In Nederland is een gehele stijging te zien, maar de meeste vraag is er in Noord-Brabant. Een kwart van de vacatures dit jaar is afkomstig uit deze branche, ook makelaarsorganisaties bevestigen de groei van distributiecentra.